Inte klia!

Manfred har haft ett infekterat sår på sin ena arm, ett numelärt (?) eksem som ballade ur efter senaste vaccinationen och började klia något vansinnigt så att manfred kliade sönder det. Från att inte ha kliat alls till att han bara inte kunde låta bli, och infektionen blev ett faktum. 

Kroppen fick som svinkoppor, fast inte smittsamma, och han blev satt på penicillinkur och råd om att tvätta och smörja och tvätta och smörja. 


Kopporna gav med sig, såret blev bättre, men eftersom det är svårt att hålla koll på en ettåring varje sekund så har det varit svårt för såret att helt läka. Läkandet kliar! 

Jag har sovit enormt dåligt, eftersom jag varit på helspänn om ifall att jag skulle vakna av ett helblodigt sår igen och få börja om på nytt med alsollösning och allt. Bandage och plåster river han ju av. 


Men! Så kom jag på det! Hur hindrar man spädbarn från att riva sig i ansiktet? Jo, strumpor! 

Det funkar fantastiskt bra! Och då vi smörjer honom morgon och kväll med Helosan utöver alsollösning på just såret så känns det nu som att vi kan se ljuset i tunneln! All eksem börjar blekna äntligen, och jag längtar efter att få se min lilla pojk igen. Utan eksemfläckar på hela kroppen. Kära unge! 

Kommentera här: