Blomkål i kub

Nu har jag fryst in blomkålspuré (blomkål, smör och bröstmjölk) i såna där istärningspåsar! Testade först med morotspuré, och eftersom det funkade så gjorde jag nu en större sats och fyllde en hel påse. Farligt dock när blomkål och bröstmjölk har typ samma färg då jag har en med bröstmjölk i också! ;) "Här Einar, här får du lite konstig bröstmjölk i nappflaskan!" ;)

Gullunge!

Einar är nu över 5 mån gammal/ung och vi har äntligen kommit in i en dagsrutin som funkar för oss alla! Det funkade inte för mig att låta honom ta en tupplur på kvällen och sen låta honom somna när vi går och lägger oss, utan jag behövde mer egentid än någon timma då och då. Så vi började med godnattvälling, och är konsekventa med kvällsrutinen som börjar efter 19 med att det äts gröt (numera i stolen i köket) i bara blöjan och sen badas det och blir lite kvällsmysigt med pyjamasen på, och sen ammas han och så in med nappen och snutten över huvudet och så läggs han i säng ca 19.40. Börjar han skrika så väntar vi någon minut eller tre innan vi går in och stoppar om honom, och det räcker nu med högst tre omstoppningar innan han somnar (alltså 10-15 min). Och sen när han vaknar nästa gång, vilket blir mellan 23-01 så får han en flaska godnattvälling innan han kan somna om igen och sen vaknar han oftast inte förrän vid 05. Och då ammar jag honom och försöker att inte somna själv innan jag lagt tillbaka honom i sängen, och så sover han två timmar till. Sen börjar dagen.

Innan hade vi flera nätter då jag ammade säkert fem ggr per natt, och det funkade inte för min sömn alls. Mådde bajs på dagen och var så övertrött att jag blev "pigg" och inte kunde sova middag eller något alls. Så att det nu verkar hålla i sig med kontinuerlig och minst 4 timmar sömn i sträck gör jättemycket!

Och Einar är så go! Så galet go! Om han ligger ner och gnäller och halvgråter och så ställer man honom upp i knät så är han vips på världens bästa humör och pratar och jollrar och har helt glömt bort att vara ledsen. Han kommer nog att bli tidig i pratet så mycket som han babblar! :)

Utåtvänd Einar

Idag är jag jätteförkyld och snörvlar och snörvlar. Men ÄNDÅ kunde jag inte låta bli att gå ut en sväng för att handla lite morötter och några pyjamasar till Einar. Men för att Einar skulle undslippa min näsa så mycket som möjligt så lät jag honom sitta framåtvänd i bärsjalen, och oj vilken nöjd liten man!

Mindre nöjd mamma dock, att ha ont i kroppen av förkylning passar inte ihop med att gå runt med ett 8.5kg barn på magen. Jag borde tagit det lugnt idag! Min rygg dog när jag kom hem!

Men Einar har varit väldigt nöjd och självunderhållen på sin filt på golvet. Eller på och på, mest bredvid! :) han har börjat rulla oftare och oftare nu, och alldeles förut så såg det ut som om han funderade allvarligt på att krypa. ;)