Dille på trädgårdsgöra

Idag har det varit full fart här hemma! Jag har knappt suttit ner utan hållit igång med än det ena och än det andra. Först gjorde jag i ordning i köket, så där var rent och städat. Sen våttorkade jag golvet på nedervåningen, och trappan. SEN fick jag för mig att fixa i ordning jordgubbslandet också, och som alltid med mina impulsidéer så skulle det göras NU och på direkten. Det var dock jobbigare än jag trodde! Först plocka upp alla utspridna jordgubbsplantor, som sen ska planteras ut på ordnade platser, och efter det rensa upp massa torkat gräs och ogräs. Sen hämtade jag en spade för att gräva ut en fyrkant där jag skulle ha mitt lilla jordgubbsland. Men jorden blev inte myllad nog, spaden hackade liksom inte så bra och arbetet blev för hopplöst, så jag frågade pappa om jordfräsen istället. Och direkt kunde jag ju fräsa upp ett STORT trädgårdsland istället, där jag kan ha både det ena och det andra. Så, efter mycket tungt arbete och arbetande muskler och svettig panna och utrop i stil med: "det här är minsann mansgöra!" eller "jag förstår varför jag i framtiden ska be min man göra detta!" så växte det fram en plats för mig att ha både jordgubbsland och bärbuskar och sockerärtor och potatis och allt sånt. Dock tyckte mamma inte att jag fräst så djupt som jag borde, så jag får ta och jordfräsa en gång till imorgon, och sen kratta, och sen lägga över ett lager med nya planteringsjord innan jag kan börja sätta ut jordgubbsplantorna. Jag fick knipsa av några grenar av grannens röda vinbärsbuske, så nu står de i vatten och väntar på att få rötter för att sen få komma ut i landet och samsas med en svarta vinbärsbuske som ska stå där, som jag grävde upp innan jag fräste med jordfräsen, och sen senare även med en mindre krusbärsbuske som jag ska ta från en större buske vi har.

Jag är HEMSKT trött, det surrar i varenda kroppsdel. Sova, sova, sova... våren tar kål på mig.

Vad har Ester gjort medan Emmy kämpat med allt detta? Jo, hon har tittat på, heeela tiden. En heldag i trädgården. Underbart!

Vårmarknad i Älvängen och en blöt Ester

Idag var det vårmarknad här och Göta Lejon-paraden gick igenom centrum med pompa och musik. Jag tog med Ester och lille Max, som jag passar nu i helgen, och gick ner för att visa dem. Max började morra och skälla och fastän jag tog upp honom i famnen för att lugna ner honom så lugnade han sig inte, han ville bara kravla sig ur greppet för att kuta tillbaka hem. Ester däremot verkade inte bry sig nämnvärt om allt buller och trumpetljud, hon skällde till en gång dock, men jag tror att det berodde på Max reaktion. Hon såg ut att tycka att det var spännande, och roligt. Så mycket människor och så mycket underbart buller! Ester verkar trivas bland mycket buller och musik. När vi hade trumsetet hemma i vardagsrummet så somnade hon framför det när Per drog igång och bankade på. Där det är mycket ljud och mycket folk, DÄR trivs Ester som bäst. I centrum bland alla. 

Jag lämnade Ester kvar hemma för att gå en stund med bara Max. Jag stoppade honom innanför jackan för att han skulle känna sig riktigt trygg, och där trivdes han. Så där gick jag med en Maxi (hans smeknamn) skumpandes i min famn. Men ja, det kändes fel att gå där med Max och inte ha med Ester. Så många hundar det fanns där, och det skulle vara en perfekt träning för Ester. Så jag gick hem med Max, lämnade över honom till lillbrorsan och tog med Ester ut istället. 

Det gick riktigt bra att ha med Ester faktiskt, det var några hundar hon absolut ville till, men när jag blockerade synfältet för henne då hon drog för mycket så lugnade hon ner sig, och sen kunde hon med att bara titta. Vi gick runt en bra stund, i regnet, och till slut ville jag gå in och titta lite i en affär. Ester var så trött att hon lade sig ner utanför affären, så det var bara för mig att binda upp henne och sen gå in. Och hon låg där, helt obekymrat, och tittade upp mot alla som gick in och ut ur affären. Jag hade uppsikt över henne förstås, för hon brukar annars skälla när hon blir lämnad ensam, men idag gick det alltså riktigt bra. 

Vi träffade Tyson, Vera och Elektra idag. Plus två tollare, en cavalier king charles spaniel (finns det inget kortnamn för den rasen?). Sen SÅG vi även en aussie (inte Vera alltså), två taxar, en shitzu, några golden, en vit labrador, en svart labrador, en curly coated retriver, en stor schäfer, en boxer, en boxervalp, en westie, en svartvit korthårig blandras med möjligtvis husky i... Ja, det var säkert fler hundar där, men dessa kommer jag ihåg.  Många hundar alltså! :) 

Man blir helt slut av att gå på marknad! Ester sover, Maxi sover, och jag vill nog ta en liten tupplur jag med. Det är slappväder ute! Grått och blött. 

Det är äntligen vår! Och ingen gegga!

Ni har märkt att det är vår hoppas jag, och det är dags att lägga sig och sola lite för att få igång pigmenten inför sommaren. Jag och grannen Emelie gjorde det häromdagen, på Emelies altan, och jag lämnade Ester skällandes inomhus. Hon ville ju såå gärna vara med mig. Mammig som hon är. 
När vi ligger där och solar och hör Esters skällande lite dovt ifrån vår hus så tystnar det plötsligt. Vad skönt, tänker jag, hon har gett upp och har säkert lagt sig för att sova. Tre sekunder efter den tanken säger Emelie: Nämen, hej Ester?.
Då har Ester öppnat dörren och kutat till oss. Det går inte att bli arg på henne för en sån sak.. sjäääälvklart vill hon vara där jag är. :) Så hon fick vara med på altanen, och ligga ner och sola sin vita päls, medan lilla hunden Ludde spatserade runt henne och irriterade henne med att lukta henne i rumpan. "Jag LÖPER inte! Så lägg av!" 

Nej, Ester löper fortfarande inte. Kommer hon att börja göra det snart eller är hon en sån som löper med tio månaders mellanrum? Isåfall blir det i Juni/Juli nångång. 

Om några hundägare vill hänga på någon dag och åka upp till Hultasjön, innan badsäsongen drar igång och det är förbjudet att ha hundar på badplatsen, och ta en fika och låta hundarna leka av sig.. så säg till! Det är inte för kallt att bada för dem, sålänge de håller sig i rörelse hela tiden, och det inte är frostkallt i luften. Ester badade i Hulta för redan någon månad sen, dagen innan då det plötsligt kom så mycket snö. Det var en varm dag, som gjorde en övertygad om att våren var på gång. Ester njöt av att simma! Hon ÄLSKAR verkligen vatten, och pinnar. Och att då kasta pinnar i vattnet, det är den ultimata lyckoaktiviteten!

Nu ska jag gå och vika tvätt, och sen kanske ta en busstur med Ester upp till Vänersborg. Min syster Elsa ringde och bad mig komma upp, och ta med Ester, för hon saknade henne så. Och eftersom Ester älskar att åka buss och verkligen inte har något emot att åka den ganska långa resan upp till Vänersborg, så sa jag självklart ja. 

Ha en härlig vår!