Tågpussel

Att pussla är något av det roligaste för Einar just nu! Och att bygga tågbana! Men visst är det lite av ett pussel att bygga just tågbana? Att just passa ihop bitarna. Jag gissar på att det är det som
Einar tycker är så tillfredställande just med tågbanebyggandet. 


Han har enorm koncentration när han leker, men ibland ropar han till med mycket uppgiven röst, och då är det för att något inte passat ihop som han tänkt! "Memmy!!!" och jag älskar ännu när han ropar på mig och jag passar på att känna njutningen innan jag en dag kommer att vara trött på att bli ropad på! ;) 

Frasiga våfflor

Om någon vill ha ett bra recept på våffelsmet utan ägg och mjölk så får ni det här! 

6 dl mjöl
6 dl vatten 
2 tsk bakpulver
225 gram smör/margarin

Våfflorna på detta receptet blir frasiga och luftiga, och om man tillsätter kakao och nonstop så kan de se ut så här: 


Men godast blir de neutrala med grädde och socker, tycker jag. :) 

I receptet är det inget salt eller socker, men jag brukar ta i en nypa salt ändå, men det är inte nödvändigt! De blir goda ändå eftersom det är mycket smör. Ta extrasaltat smör annars kanske? Och ha rödlök, rom och gräddfil på och vips har du en matvåffla! Mums! 

Puss buss

Einar är i en verklig språkperiod just nu! Han härmar det mesta man säger och smakar på orden och testar sig fram i uttal och knepiga konsonanter. Det är fantastiskt att se utvecklingen och jag blir alldeles pirrig i magen över tanken på att han en dag, snart, kanske pratar förståeligt i hela meningar! 

Men ett ord som är SVÅRT för Einar är ordet "buss", vilket ju låter väldigt likt "puss". Så när Einar ser en buss, och jag säger ordet buss, så smackar han ett pussljud. Och när jag försöker förklara "nej, BBBuss!" så säger han till slut ett pussljud och avslutar med ett s.

Men det vanliga tjötet, som det när han står och diskar på youtubeklippet, det har han fortfarande! Det dyker upp riktiga ord här och var i svamlandet, så man förstår typ vad han pratar om, och så skrattar han gott åt det han sagt. Låter vi så när vi pratar tro? :) 

Jag älskar den gossen!