En dag hos Zeb

 
Tänk vad det kan vara roligt att vara hemma hos sin jämnåriga kompis som har massor av leksaker! Einar har lekt som aldrig förr med blinkande leksaksmobiler (han pekade med pekfingret på skärmen, för vad gör man annars på mobiler?) och lekt tittut genom trappgallret. :) Och BITITS har han gjort! Eller han försökte iallafall, riktigt tydligt. Hu! Jag får nog änna hålla koll på honom, det lilla monstret!

Dagens outfit

(Tröja från Kina, byxor från Kappahl, strumpor från Lindex?, svärd från ett sönderplockat babygym) 

Nytt om valpvaccination?

Jag gick just in på den lokala veterinärens hemsida för att kolla upp priser på Hd/Ad-röntgen och även på vaccinering då vi ju ska vaccinera valpen någon vecka efter att vi fått hem henne (hon är då 11 v). Men jag blir förvånad när jag läser att vaccineringen ska ske i v 13, och inte i v 12 som det varit förut? Och dessutom, om valpen inte blivit vaccinerad hos uppfödaren så räcker det att vaccinera den v 13?

 

"De flesta valpar får sin första vaccination hos uppfödaren och ska sen vaccineras igen vid 13 veckors ålder. Om valpen inte blivit vaccinerad hos uppfödaren räcker det med att man ger en vaccination fr.o.m. 13 veckors ålder." - Källa Aleveterinären

 


När började detta gälla? Någon hundtokig person som vet? Och, om det inte är viktigt att valpen ska vaccineras innan v 8, varför i hela världen göra det då? Om det räcker gott och väl att göra det först vid v 13? Är det någon lurig öka-veterinärens-inkomst-grej?