Slöseri med vatten

Håller just nu på med ett projektarbete med några skolkamrater. Det handlar om hållbar utveckling, och plötsligt kom påståendet: "men t.ex. alla borstar ju typ tänderna med vattnet rinnande"

VA?! Borstar typ alla tänderna med vattnet rinnande?! Inte jag! Gör ni?

Hur tänker man? Hur kan man ens låta bli att inte stänga av? Hur mycket vatten behöver man egentligen under en tandborstning? Usch, sånt slöseri tycker jag inte om.

Vad säger ni?

1 Advent

Idag har jag varit i missionkyrkan på första advent. Min gamla barnkör sjöng och jag fick nästan tårar i ögonen, de var så duktiga!

Sen lagade jag mat! JAG gjorde kokt torsk med potatis och äggsås. :) Och även om det inte blev precis som jag hade tänkt, det är inte så lätt att koka fisk som man kan tro, så blev reaktionerna att de skulle önska att jag gjorde sån mat varje vecka. :) DET är inget dåligt betyg. Äggsåsen blev på dill istället för persilja, för jag såg försent i receptet att det skulle vara persilja. Så går det när man struntar i att läsa recepten. Höftmatlagning kallas det. ;)

Claudia kom hit och så började vi planera för produktvisningen. Det kommer att bli grymt! Vi kommer att ha demonstrationer, visa hur en del grejer fungerar, och det är ju jättehäftigt! Har aldrig gjort det förut, men det blir en rolig effekt på vår lilla visning. :)

Jag säger återigen: tisdag 8 dec kl.19 hemma hos mig. Fika utlovas, och smakprover. :)

Alldeles nyss kom jag hem från avslutningen på Boll&Lek. Det var roligt, och rörigt, och efter mattjage och fotboll så blev det avslutningsfika och diplomutdelning. Det har varit en rolig termin, till slut, men jag kommer inte att vara ledare för det till våren, för många söndagskvällsaktiviteter har fått sägas nej till pga det. Plus plugg.

Jag älskar Ester. Bara så ni vet. :)

Honungsbad

Nu har jag precis kommit ur badet, är alldeles len över hela kroppen. Lite småklibbig, men ändå mjuk och len. Jag blandade ihop en gegga med honung, salt och olivolja och en skvätt parfymerad massageolja från bodyshop, och så skönt jag ner i badkarets varma vatten och skrubbade hela mig (förutom ansiktet) med denna gegga. Riktig spakänsla.

Jag hade tända ljus i ett hörn, och ett litet tänt värmeljus i en hållare på väggen, och så satte jag på klassisk musik på den bärbara datorn som fick stå och sprida sina toner intill badrumsdörren.

Innan hade jag tvättat ansiktet med min ljuva ansiktstvätt (som luktar mazarin) och efteråt använt Artistrys ansiktsskrubb. Sen blev det min Poor Cleansing-mask, och under tiden den stelnade så vek jag tvätt (mammas order) och gjorde iordning för badet. Sen blev det en mjukgörande mask, av samma märke, och så sjönk jag ner i vattnet.

Skönt. Stilla. Ensam. Varmt. Vackert.

Och nu sitter jag här, i mjukbyxor och t-shirt, och hör hur någon lyssnar på skön piano-blues på spotify på nedervåningen. Mysigt. Det är en mysig kväll ikväll. Mys mys mys.