Halloween i Markaryd

"Kan ni inte ta vägen inom här sen?" frågade svärmor i Markaryd. 3 timmars omväg, men ehm.. okej. Förhoppningen var att jag skulle kunna gå undan och vila, men maken spenderade större delen av tiden till att sitta på toa och jag spenderade då tiden till att påminna mig om att andas när barnen bråkade. Vila var det ja. Eller inte. 

Men det är roligt när kusinerna kan träffas, och Manfred så tydligt pratar om sin farfar som han tänker på mest hela tiden hemma. Det kan vara farmor också, det är lite oklart då han benämner de som "fafa" båda två. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi gillar Markaryd, helt klart, och jag hade gärna flyttat dit om inte för att kunna ha möjlighet till avlastning av barnen. För det har vi ingen just nu, och det är nog en del i att jag känner mig stressad. Dåligt samvete över att be om hjälp liksom. Hur blir man av med det? 


Astrid Lindgrens Värld

Då min nästa kurs inte börjar förrän på fredag och jag behövde en paus ifrån hemmets måsten och oro så tog vi oss en familjeutflykt till Vimmerby! Mina föräldrar står nämligen och säljer på höstlovsöppet på Astrid Lindgrens Värld, och då de behövde lite grejer hemifrån som de glömt så bjöd de oss på entré och halva resan och så sov vi över i husvagnen. 
(null)

Det var första gången Einar var där, och han hade mycket frågor under vägen dit: "Mamma, är den Pippi som är där, är det en hon eller han? Är hon lång eller kort eller stor eller liten, mamma? Säg? Hur är hon? Är hon lika stark som Pippi på tv?" När vi väl kom dit blev Einar besviken över att Pippi inte mötte oss direkt innan grindarna, "Varför gjorde hon inte det för, mamma? Varför är hon inte här?" tills hon plötsligt dök upp i Bullerbyn och lekte kull med några barn som jagade henne. Jag hade förklarat för Einar i bilen att den Pippi som vi kommer att träffa inte är den riktiga riktiga Pippi, för att försäkra mig om att han inte skulle besviken, och därav frågade han alla frågorna ovan. Men när han såg Pippi så blev han en helt annan pojk! Modiga Einar blev plötsligt superduperblyg och fick en alldeles salig blick över att se Pippi! Och likaså när han fick se alla andra karaktärer. Så fint att se, och tur att han inte blivit förstörd av min spoileralert i bilen! 
(null)

(null)
(null)

(null)

Det var stressigt ändå dock, då Johan fick magkatarr och mådde bajs och jag fick ta över ansvaret ändå. Men det var ändå läkande att se att barnen hade så roligt, särskilt Einar! 

(null)

Allt som allt fick vi åtminstone GJORT något, något mysigt. Något JAG velat göra länge, för att JAG uppskattar sånt här. Så.. visst ska man vara egoistisk när man behöver ta det lugnt? Då borde detta godkännas som avslappning. 😜