För varmt för valpar?

Nu de senaste dagarna har jag kommit på att det miljövänligaste vore att faktiskt ha valpar på hösten, som vi hade förra gången. Om vi hade haft valpar nu, när det är så soligt och varmt, så hade det gått åt extra mycket vatten! Och jag hade blivit orolig över flåsande valpar? Så som Ester flåsar nu, så hade jag inte velat ha 9 valpar som gör. Och att få dem att dricka ordentligt? Får de verkligen all vätska de behöver från Ester? Det tar ju ett tag för dem att förstå vad det är att dricka vatten.. de kanske hinner bli uttorkade till dess? Okej okej, jag överdriver kanske en aning, för egentligen tror jag inte att det vore så jobbigt att ha valpar på sommaren. Men jag tror att det är bättre, för Esters skull, att ha valpar på höst/vintern. Då har hon kanske mer ork för att ta hand om dem.  JAG hade inte orkat ha hand om 9 valpar i denna värmen! 

Åh, jag saknar valptiden något oerhört! Den stund efter att de lekt utomhus efter matdags, och somnar huller om buller i valprummet.. den stunden var helt ljuvlig. Ronja rymmer över planket, och alla andra valpar sover.. någon tittar lite då och då, en annan ställer sig upp och lägger sig jämte något annat syskon. Jag släpper in Ronja, stänger dörren så att hon inte ska smita ut igen, och efter 5 min sover Ronja alldeles nedanför planket. Vad ska nästa valpkull ha för namn tro? B? Eller något annat ämne? 

Men Ester! LÖP då!

Ester har fortfarande inte löpt! Trots att de flesta tikar i områder har löpt och borde påverka henne till att också börja så har hon inte droppat ens en liten droppe. Om hon börjar löpa i juli eller augusti så vet jag med säkerhet att hon löper en gång om året. Skönt? Mja, jag vet inte riktigt om jag tycker det.. vi vill ju ha en kull med valpar till, speciellt då fler valpköpare verkar vara mycket positiva till det och t.o.m tycker att vi ska höja priset för dem. Men om det är så att Ester bara löper en gång om året så har jag bara tid att ha valpar nu direkt på nästa löp, för sen ska jag plugga vidare och kommer inte att ha tid eller råd att vara hemma på heltid. Alltså blir det höstvalpar, eller vintervalpar, igen, och självklart vore det ju mycket skönare att ha valpar på sommaren. Dumma älskade Ester.. 

Om hon nu löper en gång om året så är det ingen idé att vänta ett löp emellan parningarna, för det gör man ju endast för att hon ska få tid att vila ut efter den senaste kullen, och utvilad har hon varit sen.. vi bara hade Azalea kvar. Hon blev snabbt återställd, och är pigg som en unghund. :) Så, det är mycket möjligt att vi chansar och inte väntar tills de andra valparna är några år, utan tar en kull redan på nästa löp nu. Ester är frisk och kry nu, och de valpar vi träffat och fått höras om är mycket stabila och intelligenta, dock fortfarande valpar förstås. När jag passat Ronja så har jag direkt känt samma lynne som Ester hade som valp, och om resten av valparna är som henne så känns det helt rätt att ta en kull utan att vänta längre. Om de växer upp och får samma lynne och tålamod som Ester så blir de... grymt härliga! 

Att Ester inte löper just nu verkar en del hundar i samhället inte förstå. Tyson juckar och juckar på henne hela tiden, ibland på huvudet på henne t.o.m och DET uppskattas inte! Vi nästan uppmuntrar henne att bita av honom grejen. :) Heh. Sen har vi tiken Tosca som också vill jucka och jucka och jucka på henne, men självklart av ren dominans. Tosca är dock lite för på, och Ester vill inte bli varken juckad på eller bli frestad till att bråka, så hon morrar till och försöker så gott det går att akta sin bak. Till slut det som en lek. Ester hämtar en leksak och försöker uppmuntra Tosca till att jaga efter henne, och visst springer Tosca efter, men inte efter leksaken inte utan efter Esters bak. Ester vill verkligen leka, det är som om hon vill säga till både Tyson och Tosca att "måste ni hålla på så där.. det är bara dumheter! det är mycket roligare att leka jage! med pinnar! titta här, här är en bra pinne! spring efter mig!". 
Sist Tyson var här fick Ester nog av hans påfrestande påhopp. Hon började gräva i sandlådan, och sen satte hon sig i gropen hon just grävt.. och sen rörde hon sig inte ur fläcken. Hon bara satt, och när Tyson närmade sig så visade hon sitt allra vackraste varggrin. Hon roterade liksom runt för att skydda sig från olika håll, men rörde sig inte ur fläcken, rumpan skulle INTE röras av någon Tyson inte!  Jag fick till slut komma till undsättning och bli arg på Tyson jag också. 

Det finns dock en hundkompis som inte tror att Ester löper, och som Ester kan leka med precis som vanligt och på lika villkor med.. och det är schäfern Nikki. Ester och Nikki är bästa vänner och brottas och härjar runt så härligt när de träffas. Nikki är dock inte den som lägger sig ner så lätt, speciellt inte nu när hon växt om Ester i storlek, så oftast ser man Ester på rygg med Nikkis käftar om hennes hals. Men inget juckande åtminstone, tänker Ester. :)