Äntligen sömn!

Hurra! I några nätter nu har Manfred faktiskt sovit bra! Igår och idag har han sovit hela natten, till 5-6, vilket betyder att jag också fått sovit! Och blivit förkyld. Men men, det är väl så kroppen gör, hinner ifatt sig liksom. 

Men har vi blivit piggare på morgonen? Nej. Men det gör nog sitt på eftermiddagen, för det är då sömnbristen brukat visa sitt rätta jag. Hurra hurra, jag ser ljusare tider! Mitt i snart-höst-mörkret! 

Vår stora pojke! 


Och Einar har börjat få vara ute på gården själv, kortare stunder, och det har fungerat jättebra faktiskt! Över förväntan! Han åker några varv med sin gröna motorcykel och sen kommer han in, stolt som en tupp över sin självständighet. JAG mår bättre av detta, att våga släppa efter lite på kontrollen. 4,5 år. För liten?

Veckans lögn

"Mamma, jag är ledsen. Vet du varför?" 
"Nej?" 
"För att jag vill köpa en leksak och vi inte har gjort det."
"Men varför ska du köpa en leksak?" 
"För mormor har sagt det, att jag ska få köpa en leksak..?"
"Okej..? Så om jag ringer mormor nu och frågar om hon har sagt det så kommer hon att säga att absolut, det har hon sagt?" 
"Nej, du kan.. inte ringa mormor.. Inte nu.."
"Varför inte det?"
"För att hon inte kan svara om du ringer nu."
"Va? Varför inte det?" 
"För att... för att hon ska sova nu." 

🙈

Mysigt med kalas

Vi har börjat att slå samman familjekalas så att det inte så många kalas utspridda på hela året, utan istället fira lite mer samlat. Därför blir det lite extra mysigt när vi nu var uppe i Brålanda och firade lite, och kusinerna fick träffas och umgås. 

Det märks att Einar blivit äldre, då han har liiite mer tålamod än annars, och alla bråk bottnar inte i något han råkat starta. Det har ofta blivit missförstånd innan, men vi märker mer och mer att han verkligen försöker läsa av situationen. 

Och Manfred fick flätor idag, eftersom hans hår så lätt tovar sig och Johan vägrar att låta mig klippa honom. Så... men han trivdes gott i sina flätor och imorgon lär han väl ha lite smålockigt hår när jag tar ur dem. Man skulle ha tofsar med bilar eller tåg på, det skulle den ungen uppskatta!