Nu börjas det igen...

Idol har ju dragit igång, och jag har råkat få favoriter fastän jag inte varit något direkt Idolfreak sen Daniel Lindström och Sebastian Karlsson och Erik Segerstedt... ;) Tre Idoltävlingar har jag varit helt inne i alla tävlande och suttit klistrad varje gång och gett ris och ros till allesammans. (Daniel Linström fick dock ALDRIG ris från min sida, han var grym helt igenom) Denna gång blir jag nog lite Idol-intresserad igen, för dreadstjejen Marietta gav mig alldeles precis rysningar. Ville nästan skrika till pappa på nedervåningen att "hon är ju GRYM!" men rysningarna hade nästan gått mig upp i halsen, fick knappt fram ett ord.

Marietta, jag håller på dig.

Sen är det faktiskt så att startfältet i år ÄR grymt bra, svårare än någonsin att välja ut favoriter ju.

Sen hade jag hoppats mycket mer på Jon, men jag tyckte nog allt att han sjöng lite väl uppe i näsan? Som om han var förkyld? Nej, Calle och Eddie fick nog mina godkännande igår.

Men jag väntar fortfarande på Tove? Var finns hon? Försvann hon? Missade jag hennes utröstning?!

You are beautiful, no matter what they say....

Återigen testade jag karaoke, med Samuel denna gången, och hoppades på att vi skulle sjunga låten tillsammans. Men icke, det blev bara jag som sjöng, och Samuel gör annat i bakgrunden. Filmen hade inte varit värd att lägga upp om det vore för Samuels "annat"-görande. :) Svårt att sjunga när jag skymtar honom och hans "dans" i bakgrunden på skärmen. ;)

(Per sitter vid en annan dator i rummet, han är inte med i bild, men hörs lite på slutet. ;))

Chokladprovning

Häromdagen försökte jag och en gruppkamrat att skolka. Vi hade att välja mellan att vänta i nästan fyra timmar på en liten timmes utvärdering av en gruppövning vi hade gjort veckan innan. En skolkning kändes mycket lockande, men samtidigt gjorde det ont i magen bara av att tänka på det. Tanken på hur läraren sitter där i sin bokade lektionssal och väntar på elever som inte kommer, det gjorde ont. Vi kommer ju att bli lärare en dag, skulle vi vilja få det gensvaret från våra elever?

Efter många om och men, som till slut faktiskt fick oss att skita i skuldkänslorna och vi bestämde oss för att skolka ändå, så gick vi utanför skolan för att kolla spårvagnar och vips nästan vi säger i mun på varandra: "Eller?! vi kan ju fördriva tiden med något annat? har vi bråttom eller?"

Det blev sagt, med STOR lättnad, att vi skulle gå på den lilla utvärderingen ändå, och under tiden sitta på något kafé nånstans och läsa kursböcker tillsammans. Tre timmar kvar, hur fördriver man dem?

Inne på ett kafé fick jag se tryfflar i disken, och jag påmindes om någon mamma hade köpt hem igår som var så god att jag blivit nästan tokig. Tjejigt tokig. Jag föreslog till Abiir, tjejkompisen, att vi ju istället kunde gå och köpa några tryfflar nånstans och sen gå tillbaka till kaféet och smuggla upp dem där. Tacksamt, för min del, gick Abiir med på detta och vi fann en chokladbutik inne i Saluhallen.


Det fanns så mycket välja mellan, och vi stod där och slickade oss om munnen och diskuterade. Till slut tog vi några stycken var, av några olika sorter, och sen gick vi till Espresso House och tog varsin kopp med någonting (Abiir provade Chai Latte och jag tog en stor stark Latte) och sen smugglade vi upp vår choklad. Några kursböcker togs inte upp, de hade glömts hemma upptäckte vi, men vi njööööt av denna lilla chokladstund.

"Salmiaktryffel, ska vi prova den samtidigt?" och så följde ett långsamt "mmmm... DEN var god! att salmiak och choklad kunde vara gott tillsammans!"

Vi kommer att försöka ha en dag i veckan då vi provar olika chokladpraliner från Saluhallen. Det är grymt dyrt, men tar man bara typ 3-4 st så kostar det "bara" runt 46:-. Och det är det väl värt, lite lyxkänsla och lite mer än en vanlig muffins på något kafé. :)

Nu har vi provat:
Salmiaktryffel
Vit kaffetryffel
Päroncognac
70% tryffel
Whiskeytryffel

Vit kaffetryffel vill vi prova igen. :)