Skaldjurssäsong!

Visste ni att det är NU man ska frossa i skaldjur? Räkor och havskräftor är som godast nu, när vattnet är som kallast, OCH dessutom är de som absolut billigast NU! 

Vi åt det igår, med lite aioli och bröd och så vitt vin till. Så gott! Och vi tyckte båda att de smakade bättre nu och att de var kraftigare byggda. Mer tuggmotstånd liksom. Mums!

Mest logiskt vore ju att ha kräftkalas nu? Vem började med att ha det i augusti? 

Snö!

Nu är det verkligen vitt utanför fönstret och vi hoppas innerligt att det håller i sig! Vi gick ut förut, Einar och jag, när det snöade som mest och snöflingorna var stora och nästan magiska! Jag tänkte att Einar skulle älska det, för han gillar verkligen snö i allmänhet, men oj vad han blev ställd. Han fick ju stora snöflingor i ansiktet, hela tiden, och muttrade över detta mest hela tiden vi var ute. ;) 

Han är en ganska sjåpig kille vad gäller att bli "smutsig", och säger "åneeej!" när han råkar blöta ner sina händer på marken om han tex ramlat omkull. Jag vet inte vad han fått detta ifrån, men det kan ju ha kommit från att han fått äta med gaffel och sked tidigt och därför blivit "uppmuntrad" att inte kladda ner händerna..? Bara en teori. 

Nyss klippte jag hans tånaglar, och vad gör inte ungen om inte att han plockar upp nagelbitar och försöka sätta tillbaka dem på tårna igen... sötnöt. :) 

Ny potta

Tänka sig! Vi har köpt en ny potta, en större än vår förra, och i en kulör jag INTE skulle valt för några år sen. Men den matchar sig så bra in på vår numera grå/turkosa toalett! 


Det är så skönt att vi börjat skära ner på starka blandade färger, nu är det dags att göra lägenheten mer som JAG vill ha den. Mer tjejig liksom. :) Me like!