Familjedag

Idag har vi haft en riktig familjedag. Josef har fyllt år och Per fyller år alldeles snart, så vi fixade ihop att bara syskonen kunde mysa ihop en dag, helt utan respektive och syskonbarn, och fira de två.

Karin hade det dock lite svårt att skippa sin man, hon har ju inte körkort, och så har hon ju lilla Matilda att amma. Så, Matilda och Patrick fick vara med, men förutom dem så var det bara familjen Ingvarsson.
Det har varit så annorlunda att många tårar fällts under kvällen, av rördhet över att bara vara vi syskon. Det känns som om vi är tillbaka 10 år i tiden, tänk att vi är så många syskon!

Men oj vad vi är en pratig familj, urk!

 

Men det var charmigt att Samuel gick med på att sjunga tillsammans med Per, fastän vi spelade in det! :)

Morgontänk

Jag ligger här i sängen och tänker.. drömde inatt att jag passade en stor pudel, förmodligen efter att jag sett senaste avsnittet av Succéduon Anders och Måns, och det enda jag hade i huvudet när jag vaknade var: pudel? Varför inte?

Om JAG hade en pudel, och uppfostrade och behandlade den som en hund sig bör, hade den inte blivit ganska "opudlig" då? Jag menar, måste de se struttiga och utställningshundiga ut? Vad jag läst och förstått så är pudeln en väldigt rolig hund att ha om man vill träna kommandon och samtidigt ha en mjuk och go ickefällbar päls..?

Jag har länge funderat över en sk Cockerpoo, alltså en blandning mellan Cocker Spaniel och Pudel, eftersom de har ett raggigt utseende som jag skulle vilja ha. Och blandningen som sådan är inte helt dum om man vill ha en aktiv mindre hund. För jag vill ha en mindre hund, nångång... och sen vill jag ha en Irländsk varghund!!

Jag vill ha och ha, när ska jag få min lantliga idyll där jag kan ha mina tjugo hundar av alla de sorter? ;)



Hur stavas skärde?

Någon i familjen, jag nämner inga namn, kom till pappa och frågade: "hur stavas 'skärde'?"

Pappa säger: "S K Ä R D E.... men vänta lite nu, det heter ju 'skar'!"