Kinesisk gräslökMamma och jag slog just fast, efter avsmakning av den övervintrade kinesiska gräslöken, att den faktiskt smakar kinamat! Lustigt. Anledningen till att den smakar kinamat är att den smakar aningens av vitlök. Väldigt god faktiskt! Inte lika skarp som gräslök, men ack vilken andedräkt man fick efteråt. Hu!

Sommarskrubb

Sommaren har kommit och det börjar bli dags att kämpa för att få den där somriga solbrännan. För att få en hållbar solbränna, utan att flå alltför mycket, så är det bra att göra en kroppsskrubb lite då och då.

Nyss tog jag en skrubbdusch, med olja och socker som kroppsskrubb. Enkelt och effektivt! Man ska dock inte ha socker i ansiktet, det är för stora och raspiga korn för det ändamålet. (inte ända som i ända alltså.. ehm)

Till ansiktet kan man istället ta ricinolja och bikarbonat, eller askorbinsyra, för en spontan ansiktsskrubb. Så slipper man extra skinn på näsan! :)

Jahapp, det var de byxorna...Jag hittade ett par byxor i garderoben som var alldeles för små för mig, eller låren tog emot så att jag inte kunde dra på mig dem. Men så tänkte jag, supersmarta jag, att om jag klipper dem till shorts så blir ju inte låren ivägen och vips har jag ett par snygga jeansshorts istället?

Sagt och gjort, klipp klipp klipp och svar nej, jag fick inte på mig dem ändå. ;)

Så nu har jag ett par förstörda jeans hemma, som innan hade kunnat passa någon annan med size smalare.

Förresten har mamma och jag har kommit fram till att vi har lika stora lår, vilket jag inte trodde. Jag var helt hundra på att mina lår var tjockare än hennes. "Då tar vi fram måttbandet och kollar, Emmy?" säger mamma. "NEEEJ!" skriker jag "jag vill ju inte få BEVIS på att jag har tjockare?!"

Men måttbandet visade att jag hade en cm mer än mamma, så jag hade ju lite rätt ändå. Suck.

Med andra ord kunde varken jag eller mamma ha mina sönderklippta jeans. Synd. Man skulle ha en spola-tillbaka-knapp.


(ett par lyckade sönderklippta jeans, av Lee-märke, som jag har på mig nu)