Saffran och vaniljkräm

(Degen jäste väääldigt bra) 
 
Fick inspiration från Mariasbakglädje till att baka solskensbullar med saffran idag, och eftersom degreceptet var dubbelt så passade jag samtidigt på göra såna där vaniljkrämsfyllda bullar som alltid ser så goda ut. När man ändå håller på och kladdar med vaniljkräm liksom. Och det var ju verkligen inte svårt att fylla bullarna med kräm? Titta så enkelt! 
 

Bara att platta ut, klicka på, nypa ihop och vända uppochner. Färdigt! Och efter en stunds jäsning, en stund i ugnen och sen pensling med smör och doppning i socker så såg de ut så här: 
 

Och solskensbullarna: 
 

Och så lite släta bullar att spara till saffranssemlorna som jag tänkt bjuda på på julafton. 
 

Penslade dock dessa med sockerlag, och OJ vad söta de blev.. får nog skippa sockret i grädden till semlorna. Och göra en grov mandelmassa till. För man vill väl inte ha de FÖR söta? Eller? 
 
 

Förväntansfulla

Nu är det ju ca 6 veckor kvar innan bebisen är beräknad, och vi har ju sagt tidigt att jag måste måste måste ta det lugnt det sista och riktigt knipa så att den inte tittar ut innan nyår! Men så räknade vi på det, och plötsligt utbrister jag: "men Johan! Den får ju lov att komma när det är ca fyra veckor kvar? Då räknas den som fullgången? Så... om den kommer efter lucia men innan julafton så blir det ju liksom en egen födelsedag ändå...?" Och Johan nickar. Han har också tänkt på det. För lika mycket som jag är trött på att vara höggravid så är han förväntansfull på att se vad det är för någon där inne. Är det en Dag eller är det en Gunnar? 

Bebisen är galet aktiv i magen, vilket gjort mig nervös. Min slempropp har dessutom gått för någon vecka sen, fast det betyder ju inte mer än att den återbildar sig. (Jag nös ut den(!)... och hade sen en orolig dag med mängder av förvärkar. Det lugnade sig dock dagen efter, tack och lov) 

Är idag i 34+3, så om bebisen skulle komma när jag är i 36+3 så räknas den inte som prematur. Bebis? Vad säger du? Snart dags att titta ut? 

Uppdatering: Äsch! Jag förstod fel, det är efter 37 fullgångna veckor och framåt som bebisen inte räknas som prematur längre. Skit också. Då måste jag knipa ändå! Tack Eva-Maria, ibland är det bra att kontrollera sina fakta på Google först!  

Alkoholfri öl

Om det är något jag haft ett rejält sug efter så är det öl, och det kan jag ju inte gå och köpa hur som helst. Jag är gravid ju! Och att köpa alkoholfri öl har jag inte vågat, eftersom jag inte velat slänga pengar i sjön ifall ölen smakar icke-öl. Vad är det för mening att köpa öl som inte smakar öl liksom? Det är ju den där beskan jag varit så vansinnigt sugen på! Men så hittade jag ett öl, efter lite googlande, som fått toppbetyg OCH som fanns tillgängligt på Ica! 
 
 
Jag köpte detta idag, och ni kan ju tro att mina förväntningar var skyhöga! Skulle det smaka öl eller blask? Men tänka sig, det smakade perfekt! Det smakade öl, hade kolsyra som öl, och jag är mer än nöjd! 
 
Någon fler som testat detta? Eller har tips på andra GODA alkoholfria ölsorter?