Ester träffar lilla Steira

Direkt efter skolan idag åkte jag hem för att snabbt hämta upp Ester, för att sen ta bussen tillbaka till stan för att träffa en gammal klasskamrat och hennes nya lilla Welsh Corgi-valp på 11 veckor som behövde en stabil och snäll och vuxen hund att umgås med en stund. Det var ljuvligt att gosa med denna lilla annorlunda valp, så annorlunda och charmig på många sätt! Blue Merle-färgad, ovanligt på en sådan ras! :)

Ester skötte sig nästintill exemplariskt, nästan så att jag tyckte att hon fick lite väl mycket beröm av Malin. :)

Många sköna bilder blev det! Och på vägen tillbaka gick vi förbi en hundrastgård, där vi träffade en schäferblandning som Ester tyckte var lite obehaglig i början. Han ville verkligen få valpar med henne. ;) Först lät hon honom undergivet hållas, men då blev jag arg, och sen sa hon själv till honom när han blev för närgången. Jag blev ytterst förvånad att hon inte sade till honom i början, men sen blev hon sig lik igen. Vi träffade även en ytterst försiktig Borzoi, som behövde övas i att våga bli klappad av människor. Det var knappt så att ägaren fick så mycket kel, vilket jag tyckte verkade konstigt. Rasenligt?

Nu är Ester helt slut, hon sov under bussturen hem och det första hon gjorde när hon kom hem var att dunsa ihop på golvet för att fortsätta sova där. Vilken dag! Fler sådana dagar, Malin! :)

Systersång

På söndag ska jag och syrran sjunga på Matildas dop. Idag övade vi på Måne och sol, en sång ur psalmboken som nog de flesta känner igen. Vi var osäkra på vem som skulle sjunga stämma och vem skulle sjunga melodi. Så vi spelade in det för att kunna höra i efterhand. Vi sjöng först unisont, och sen stämmor om vartannat.
Jag röstar för att Kerstin sjunger stämman. Vad säger ni?Och angående min byst.. det är en synvilla, ränderna i tröjan gör att de ser dubbelt så stora ut. Bra tröja för vissa, mindre bra för mig. ;)

Härfågel

Ingrid ringde precis för att hon behövde dela sin glädje med någon. De har precis stått i fönstret och sett hur en Härfågel besöker deras trädgård! "En Härfågel? VAD är en Härfågel?" tänker ni, och det vet jag att ni gör, för det gjorde jag! Så, jag sökte upp en bild på google och förstår nu deras entuasiasm! Titta! Vilken häftig fågel att se på nära håll?!