Försök till avslut

Jag har dragit ut på amningen dagtid nu, från morgon till så sen eftermiddag jag bara klarar av utan eventuell mjölkstockning. Dock lyckas jag inte få bort de tiotusen amningarna på natten, eller väldigt frekvent amning på helgerna när barnen inte är på förskola och Manfred plötsligt har tillgång till sin mamma heltid. 

Så idag bestämde jag amning nummer 2 på morgonen inte skulle bli av, och att jag skulle börja säga nej helt enkelt. Men det är inte så lätt! Manfred blev så ARG över mitt nej att han lade sig att storgråta i soffan, med huvudet in i hörnet. 


Jag försökte trösta, men varje gång frågade han på nytt om amning, och jag skakade på huvudet och ett nytt argledset utbrott utbröt gång på gång. 

Jag stod ut i 1 1/2 timma, gav honom annat att äta istället. Men så ramlade han och blev ledsen på riktigt. Hulkandes gjorde han dricka-tecknet med handen och pekade efteråt på mina bröst och nickade, och jag gav upp. 

Det är så galet svårt! Jag är så kluven! ANDRA vill att jag slutar amma, men jag vet inte själv riktigt. Jag vill ha ett tryggt barn som vet vart han kan vända sig för att tanka trygghet..


Det kanske inte riktigt är dags ännu. Och han är "bara" 17 mån. Det är ju inte som att han är 10 år direkt.

Kommentera här: