Emmys laxpaj
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
3 msk vatten
Blanda samman mjöl och smör till en grynig massa. Häll i vattnet och forma snabbt ihop till en deg. Ställ in i kylskåpet i 30 min eller i frysen i 5 min. Kavla sen ut och lägg i pajformar. Förgrädda på 200 grader i ca 10 min.
Fyllning:
Lax
Fryst spenat
Fetaost/salladsost
1 ekologisk citron (rivet skal)
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
Salt & peppar
Skär laxen i småbitar, sprid ut i pajformen. Krama ur vatten ur den tinade spenaten, sprid ut i formen. Smula över fetaosten.
Blanda ägget och mjölken/grädden i en skål, riv i skalet från citronen och tillsätt salt och peppar. Vispa runt noga. Häll sen över detta i pajformen.
In i ugnen på 200 grader i ca 30-40 min. Det är färdigt när äggstanningen inte är rinnig längre.
Färdigt! Ät och njut!