Höstvåfflor

Igår åt Einar och jag våfflor till middag. Våfflor. Till middag. En alldeles vanlig dag i oktober. Det ni. 


Receptet är så busenkelt och bra, och tål att läggas upp igen. Och jag menar, vem har bestämt att våfflor bara är för vår och sommar? 

225 gram smält smör
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
6 dl vatten

Blanda mjöl och bakpulver i en bunke, häll i vattnet och vispa tills smeten är klumpfri. Vispa till slut i det smälta smöret. Färdigt! 

Dessa våfflor blir frasigare än frasigast och är helt utan ägg. De behöver dessutom inget extra smör i våffeljärnet! 
1 Annie:

skriven

Gott! Jag visste inte ens att våfflor skulle vara en vår/sommar rätt?! Känner helt plötsligt att jag är en sån som har noll koll..haha:)

Svar: Det kanske det inte är?! Det kanske är JAG som har tolkat det så? Det är ju somrigt med våffla med sylt och grädde liksom. :) och så våffeldagen på våren? :)
Emmy

Kommentera här: