Mysteriet löst

Jahopp, då var mysteriet löst! Blåsorna är höstblåsor, och det är även logiskt eftersom vi var hemma i ett hem förra veckan där yngste sonen precis haft detta. Han var inte hemma dock, men Einar lekte ju med hans leksaker. Så nu får vi uppleva detta äckliga virus, som ska ta en vecka att läka ut. Och tydligen kan man inte göra mer än att bara låta det försvinna. 

Det rekommenderas saft och isglass, eftersom blåsorna i munnen gör ont. Johan vägrar ju egentligen att ge sött till Einar, så vi får se hur vi löser det. Lite frysta bär kanske och kallt vatten? 

(Han fick iofs några skedar yoghurtglass förut, bara för att lindra blåsorna lite... men säg inget till Johan!) 

Febern är nere åtminstone, och Einar är pigg! Men prickar runt munnen har kommit, och kopparna på handen har fått andra prickar runt sig. Ååååh, varför var det inte bara vattkoppor? 

Smittar detta till oss vuxna? Vad kan man göra för att hindra smitta? Och vad kan man göra för att hjälpa Einar att läka ut det? Badda med Alsolsprit? 
1 Annie:

skriven

Har aldrig hört talas om Höstblåsor..! Alltid lär man sig något nytt... Men vad skönt att Einar i alla fall mår lite bättre:) Hoppas det inte smittar till er, vad det nu är...

Svar: Är tydligen supervanligt, så det är mysko att man inte hört om det. Kan smitta till oss vuxna, men vanligare bland barn under 10 år.
Emmy

Kommentera här: