Dumma stress

Då var det dags igen för nya upptäckter, nämligen att man inte kan stressa och oroa sig hur länge som helst utan att det blir en fysisk reaktion. Jag oroar mig för typ allt, och har dåligt samvete i förväg. Jag vill ligga steget före innan så att inget oförberett behöver hända, och eftersom jag delvis är en spontan och "det löser sig"-människa som samtidigt har ett enormt kontrollbehov så var det nog menat att krascha till slut. 

I helgen började jag få en konstig känsla i kroppen, jag kände mig som om jag tagit bricanyl och att pulsen var skyhög. Det var den inte, även fast jag verkligen tyckte mig göra pulsen i huvudet. Till slut på tisdagen så surrade det i huvudet, mitt hjärta dunkade så hårt att det på riktigt kändes som om den skulle hoppa ur bröstet och jag hade ett enormt tryck över bröstet. Kände mig andfådd och kunde inte ta riktigt djupa andetag. Jag fick två panikångestattacker under dagen, där jag båda gångerna fastnade liggandes i soffan och inte kunde röra mig i ca 5 min. Min kropp lydde mig inte och jag kunde inte få fram ett ljud utan att anstränga mig till max. 

Det var verkligen ett varningstecken på att jag har väggen nära, och jag måste varva ner och andas och sluta oroa mig för saker. Det är dock svårt när vi är panka den 26e, och Johan är egenföretagare med osäker och ostabil inkomst, och Einar sover dåligt, och Manfreds eksem vill inte bli bättre och vi får inte miniderm på recept och måste stå för den själva, och jag har haft projektarbete med en kursare på avancerad nivå fastän jag läser på grundnivå och därmed haft prestationsångest x 100, och så jobbet på det (som jag dock inte vill ta ur ekvationen, jag älskar ju mitt jobb!), och så bara allmänt stökigt hemma och det där allmänna projektledarrolliga som en mamma gör i hemmet. Inget blir gjort om inte jag SÄGER något, och det är en stor orsak till min stress. 

Men nu blev det så tydligt att det inte funkar, så nu försöker maken ta en del av vardagen utan att fråga, eftersom det är vad som stressar mig, och jag plockar ner livet i vad som är väsentligt och inte. Och försöker att inte oroa mig. Men det är så svårt! Nu oroar har ju mig för att inte oroa mig...! 
1 Annie:

skriven

Åh din stackare<3! Jag känner igen allt, även fast min egen krasch berodde på andra saker... Det jag lärde mig är att det tar jäääääääättelång tid att komma tillbaka (om man ens gör det) när man väl har kraschat så det är bra om man kan ropa STOPP! innan det händer... KRAM!

Svar: Ja, jag ska verkligen försöka landa. Nu blir det nästan oro över oron också. 🙈 detta är svårt! Blä för stress!
Emmy

2 Madde:

skriven

Kroppen är fantastisk som ger tecken innan man verkligen kraschar, så det är bra att du uppmärksammar och lyssnar på den, när den är så tydlig! ☺ Ett annat tips, förutom att ta det lite lugnare är att ta reda på om du har magnesiumbrist. Jag fick precis som du för någon månad månad, det där med att ligga ner och känna att kroppen inte lyder. Jag låg i sängen och tittade på klockan, tänkte att jag verkligen måste gå upp, men kunde inte förmå kroppen att röra sig. Hade ett samtal med min massör som, ihop med lite andra symptom, frågade om jag hade brist på magnesium. Jag kollade visserligen ibte upp det utan köpte hem holistiskt magnesium och även b- komplex. Är nu mycket piggarr, gladare och har inte alls fastnat i min egna kropp efter det 😀 Så ett litet tips är att prova! Magnesiumbrist är ofta en orsak till depressioner och sånt. Sök gärna på Internet. Ta hand om dig! 😘

Svar: Jag har faktiskt beställt hem magnesium i detta nu, plus D-vitamin! B-vitaminet glömde jag nog dock, men ska se först om magnesium hjälper och ta det därifrån.
Emmy

3 Lisa:

skriven

Emsan. Dum Stress är dumt. Många mår så dåligt. Samhällets själva urdrivkraft är på något sätt ruttet, känns det som..
Jag har själv ständigt ett utmattningssyndrom i bakhasorna..
nu är du där.
Kram på dej sister.
Gött och inse det hela så du kan börja tänka lite snällare och lite annorlunda om dej själv och vardagen kanske.
Inte alltid så lätt med två barn och allt som ska funka ekonomiskt....mm...
❣️

Svar: Förstår att du kanske behövde den där pausen upp i Norrland! Och för min del så behöver jag snart komma och besöka er gård och bara vara den gamla Emmyn en stund. ❤️
Emmy

Kommentera här: