Saffran och vaniljkräm

(Degen jäste väääldigt bra) 
 
Fick inspiration från Mariasbakglädje till att baka solskensbullar med saffran idag, och eftersom degreceptet var dubbelt så passade jag samtidigt på göra såna där vaniljkrämsfyllda bullar som alltid ser så goda ut. När man ändå håller på och kladdar med vaniljkräm liksom. Och det var ju verkligen inte svårt att fylla bullarna med kräm? Titta så enkelt! 
 

Bara att platta ut, klicka på, nypa ihop och vända uppochner. Färdigt! Och efter en stunds jäsning, en stund i ugnen och sen pensling med smör och doppning i socker så såg de ut så här: 
 

Och solskensbullarna: 
 

Och så lite släta bullar att spara till saffranssemlorna som jag tänkt bjuda på på julafton. 
 

Penslade dock dessa med sockerlag, och OJ vad söta de blev.. får nog skippa sockret i grädden till semlorna. Och göra en grov mandelmassa till. För man vill väl inte ha de FÖR söta? Eller?