Manfreds hud

Alltså, vi har haft problem med Manfreds hud sen de första vaccinationerna. Eller huden visade sig väl vara "problemhy" av vaccinationerna då han fått eksem efter eksem efter eksem för varje vaccination och mer för varje gång vi haft kortisonkur. 

Vi har besökt Vårdcentralen flera gånger pga ett större eksem på armen som alltid kliats upp och varit bubbligt och hemskt, och då fått svinkoppor till slut, och vi har önskat få utskrivet Miniderm och inte bara starkare kortison eller pencillin, eftersom det ju handlar om att smörja HELA kroppen och han får röda torrfläckar över både rygg och mage när vi inte smörjt. Något är ju fel med hans hud liksom! Men Vårdcentralen har inte sett fläckarna, för jag har ju smörjt massor innan vi kommit dit, så vi har inte fått utskrivet Miniderm och istället bara nya kortisonkrämer och ny "kur". "Vi skriver inte ut miniderm om han inte har torr hud på hela kroppen, och det känner vi ju här att han inte har" (No shit, jag har ju smörjt med allt möjligt vi hittat hemma) 

(null)

Jag propsade på remiss till hudläkare, och nu i förra veckan var vi äntligen där och tog stickprover, och jag frågade läkaren om Miniderm varpå han svarade att SJÄLVKLART ska ett barn som Manfred få Miniderm på recept! Både det och mildare kortison ska vi kunna ha att tillgå så mycket vi behöver, och vips så fanns det på recept för oss. Så lättad! 

En flaska miniderm kostar ca 300, och det går åt en flaska ganska snart eftersom vi måste smörja morgon och kväll för att hålla huden i schack. Så det var väldigt skönt att få det på recept, för det är då gratis för barn. Men så irriterande att vi inte fick det från vårt VC när jag ändå insisterat på det minst 3 gånger.