Kanelsnurror

Kanelbullar á Anna Bergenström
100-150 gram smör
5 dl mjölk
50 gram jäst (jag tog hälften och lät jäsa längre istället)
1/2 tsk salt
1-2 dl socker
2 tsk stött kardemumma (eller 1 tsk mald)
ca 14 dl vetemjöl
Smält smör och häll i mjölk och kardemumma. Låt det bli fingervarmt. Blanda ut jästen med lite av smörmjölken, tillsätt salt, socker, resten av smörmjölken och mjölet. Blanda till en deg, knåda tills den släpper kanterna på bunken. Låt jäsa 30 min (eller 45 om du tagit mindre jäst). Kavla ut, bred på smör och socker och kanel och gör valfria bullar. Låt jäsa på plåt i ca 20 min innan äggpensling och pärlsocker och till sist gräddning på 250 grader i 8 min.

skriven
Ser riktigt goda ut:)) Jag bakar mina bullar efter Leila Lindholms recept...hon är MIN bakguru:))