Degbunke med lock
Men Tupperware är dyrt ju, så direkt när jag kom hem så tittade jag in på Ikea.se för att se om de hade något trevligt alternativ. Och det hade de!



Och nu har jag inte bakat bröd till oss själva på länge, endast till andra, så nu kör vi dubbel sats och fryser in! Perfekt storlek på skålarna så att de kan stå på varandra i skåpet över frysen, där det är varmt och perfekt för surdegsgrunden att jäsa över natten.
Och jag måste säga att min surdeg är helt fantastisk! Den luktar så gott så gott, som syrlig äppelmos, och är så effektiv och aktiv. Jag rekommenderar er verkligen att våga er på att göra er egen surdeg, för det är SÅ mycket nyttigare än jästbröd! Och om man lyckas få en bra surdeg, som jag utan ansträngning fått, så behövs ingen extra jäst överhuvudtaget. Min mamma har bakat med surdeg i alla år, men använt lite lite jäst i ändå, och hon blev förvånad över att jag kan få brödet att jäsa så bra på endast min surdeg. Men uppenbarligen går det alldeles utmärkt. :) Stolt som en tupp är jag! :)