Bananhavreplättar

Det blev lyxfrukost imorse, eftersom jag haft ett så otroligt rent och städat kök i flera dagar och därmed får världens inspiration till att baka och laga mat. Så, dagens frukost blev bananhavreplättar. Jag tog bort honung ur receptet eftersom banan egentligen är sött nog, och tog i lite extra kardemumma. Jag älskar kardemumma. 
 
Resultatet blev dessa plättar som barnen absolut godkände! Manfred godkände plättarna tills att han åt ett hallon, sen ville han bara ha hallon...
 
 
 Bananhavreplättar 
 
4 dl mixade havregryn
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk kardemumma
1 krm kanel
3 ägg 
3 msk olja
 
Blanda samman de torra ingredienserna först, tillsätt ägg och olja och blanda ihop.
Låt stå i 10 min. Stek till små plättar i smör eller kokosolja. 
Servera med hallon eller andra bär.
 
 
 
1 JUNITJEJ:

skriven

Så gott det ser ut!

Svar: Det var det! <3
Emmy

Kommentera här: